Clubul Sportiv de Arte Martiale OLIMPIC a luat fiinta in anul 2006 in Bucuresti, in urma necesitatii existentei unui cadru oficial pentru studierea, practicarea si promovarea stilului de karate traditional Goju Ryu Okinawa.

Pe acest site puteti descoperi ce este Karate-ul si in mod particular ce este Goju Ryu si care sunt radacinile sale. Totodata veti putea afla modalitatile de a deveni practicant de karate.
Va invitam si va asteptam sa ne vizitati la antrenamente  la una din salile de noastre.

 


Sensei Bakkikes Laubscher

Sensei Bakkies Laubscher

Sensei Bakkies Laubscher 8 Dan

     Sensei Bakkies s-a născut pe 30 Noiembrie 1948 în Bethlehem, Africa de Sud, dar pentru ultimii 50 de ani a locuit în ţinuturile de vin din Cape, Stellenbosch.

     Cariera sa de karate începe în septembrie 1963 practicând Kyukushinkai. În 1965 sensei-ul lui trece pe Shotokan, implicit trecând şi el. În acel an, având numai vârsta de 16 ani, primeşte gradaţia de Shodan(Centura neagră 1 DAN). La 16 ani  mai reuşeşte să câştige Marele Campionat Provincial din Cape, la kata şi kumite, obţinând primul său titlu, ca să înţelegem mai bine nivelul competiţiei, pe atunci nu se ţinea cont de vârstă sau greutate.

     Se mută pe Goju Ryu în 1966, când acest stil începea să-şi facă apariţia în Africa de Sud.

     Primul contact cu Sensei Morio Higaonna, începe în 1972, când Sensei Higaonna vine în Africa de Sud pentru prima dată petrecând trei luni predând Goju Ryu în Cape Town. În tot acest timp Sensei Bakkies antrenându-se aproape zi de zi cu el.

     Invitat de Sensei Higaonna, în 1973 pleaca spre Japonia la bordul unei nave de marfă şi după 25 de zile şi un taifun ajunge în Golful Tokyo pentru a petrece 6 luni în Japonia antrenându-se în faimosul Dojo Yoyogi împreuna cu Sensei Higaonna.

     În următorii ani, el se antrenează în mod regulat în Japonia și Okinawa. Este unul dintre puţinii occidentali care încă se antrena în Okinawa ca pe "Vremurile Bune", confruntându-se cu o intensitate a antrenamentelor ce mulți practicanţi nu ar supraviețui.

     În ciuda faptului că a avut succes în karate competiţional, se dedică în întregime karate-ului tradiţional începând cu anul 1975.

     În iulie 2004, în timpul Stagiului Mondial IOGKF din Okinawa (IOGKF World Budosai) Sensei Higaonna îi acordă  al 8-lea Dan. Fiind la vremea aceea singurul elev al Sensei-ului Higaonna cu aceea gradaţie.

     Anual primeşte invitaţii să desfăşoare cursuri, seminarii şi stagii în întrega lume, ajungând să predea Goju Ryu în 23 de ţări până în prezent.

     El consideră că o stare bună de sănătate este cea mai mare binecuvântare pe care o putem avea şi că o moderaţia în tot ceea ce facem este esenţial în a menţine o personalitate echilibrată. De asemenea, el crede cu adevărat că abilitatea de a trăi în armonie cu toți oamenii este una dintre cele mai importante lucruri în viaţă. El are o gamă largă de interese de la istorie, muzică (operă la rock), la activităţi în aer liber - pescuit, vânătoare și drumeții în ţinuturi uscate şi izolate de restul lumi în îndepărtatul safarii. Motto-ul lui este întotdeauna să trăiască și să se bucure de fiecare secundă a vieții - „Carpe Diem"!

     Anul acesta Sensei Bakkies desfăşoară în Africa de Sud  Seminarul Internaţional de Comemorare a 50 de ani de activitate, avându-l ca invitat special pe profesorul şi mentorul său Sensei Morio Higaonna.

Share/Bookmark


Share/Bookmark

Inscriere

Stiri

Seminar Slovacia 2013

Scoala altfel

Newsletter-ul Federatiei InternationaleNewsletter-ul IOGKF.com

   ORGANIZATII INTERNATIONALE

Federatia Internationala de Karate-do Goju Ryu OkinawaSite-ul Federatiei Internationale Okinawa Goju Ryu Karate-Do

Asociatia Franceza de Karate-do Goju Ryu OkinawaSite-ul Asociatiei Franceze de Karate-do Goju Ryu Okinawa

Clubul de karate Goju Ryu Okinawa VarnaKarate Varna