Clubul Sportiv de Arte Martiale OLIMPIC a luat fiinta in anul 2006 in Bucuresti, in urma necesitatii existentei unui cadru oficial pentru studierea, practicarea si promovarea stilului de karate traditional Goju Ryu Okinawa.

Pe acest site puteti descoperi ce este Karate-ul si in mod particular ce este Goju Ryu si care sunt radacinile sale. Totodata veti putea afla modalitatile de a deveni practicant de karate.
Va invitam si va asteptam sa ne vizitati la antrenamente  la una din salile de noastre.

 


Maestrul Morio Higaonna

Maestrul Morio Higaonna   Sensei Higaonna s-a născut în Okinawa în ziua de Crăciun, în 1938. De tânăr el se antrena cu tatăl său într-un alt stil de karate şi a fost imediat cuprins de ceea ce a văzut şi a învăţat. La scurt timp a inceput sa se antreneze cu un prieten de la scoala, Tsunetaka Shimabukuro Sensei, în grădina sa. Acesta i-a spus lui Sensei Higaonna de imensa putere a Goju-Ryu-ului şi că el ar trebui să se alature dojo-ului din gradina lui Sensei Miyagi Chojun.

   Asadar, la vârsta de 16 ani şi cu introducerea adecvată facuta, tânărul Higaonna se prezentă la dojo-ul din grădina lui Sensei Miyagi sa se antreneze. Insa Sensei Miyagi murise cu un an in urma, dar unul dintre seniori ii spune lui Sensei Higaonna ca Anichi Miyagi e cel cu cele mai multe cunostinte, du-te şi învaţa de la el.

   Astfel a început o relaţie de lungă durata între Sensei Higaonna şi profesorul său, Maestrul Anichi Miyagi. Anichi Sensei este un discipol direct al Maestrului Miyagi şi-a petrecut timp indelungat de antrenamente intense în particular cu acesta, la el acasă, în grădina dojo legendara.
  
  Când mentorul său, Sensei Anichi, a plecat peste ocean cu munca, Sensei Higaonna s-a decis de asemenea, sa plece si el sa vada mai mult din lume. El a intrat la universitatea Tokyos Takushoku şi a deschis legendarul Yoyogi dojo.

   Yoyogi va deveni unul dintre cele mai celebre şi mai populate dojo-uri de către străinii din intreaga lume în cursul anilor 1970 şi începutul anilor 1980. Sensei Higaonna a devenit extrem de cunoscut şi a câştigat denumirea de cel mai periculos om din Japonia într-o luptă adevărată.

   În luna iulie, 1979 în Poole, Anglia, Sensei Higaonna a fondat, cu permisiunea a mulţi dintre studenţii seniori ai lui Chojun Sensei, Federatia International de Karate-Do Goju Ryu Okinawa (IOGKF) o federaţie dedicat răspândirii filozofiei Karate-ului adevărat şi a învăţăturilor lui Sensei Miyagi Chojun în întreaga lume. Astăzi IOGKF are peste 50.000 de membri în peste 45 de ţări diferite.

   Sensei Higaonna trăieşte acum din nou în Okinawa, unde de atunci a format celebrul Higaonna Dojo şi are toate meritele pentru formare atator instructori excelenti, cum ar fi Sensei Bakkies Laubscher, Terauchi Kazuo, George Andrews, Ernie Molyneux, Tetsuji Nakamura, acestia find doar câtiva.

   El calatoreste pe plan internaţional pentru a efectua seminarii în întreaga lume impreuna cu ajutorul unora dintre elevii săi dedicati, cu cel mai înalt grad. El este la fel de modest ca orice om şi este un adevărat maestru al artelor martiale. I-a fost acordat al 10-lea DAN, în septembrie 2007 de catre Maestrul sau Anichi Miyagi şi Maestrul Shuichi Aragaki - ambii descendenţi direcţi ai Senseiului Miyagi Chojun, fondator al Karate Goju-Ryu.

   Sensei Higaonna găzduieşte un festival mondial de arte marţiale (World Budosai) la fiecare patru ani în Okinawa. Acestea sunt unele dintre cele mai mari Seminarii (Gasshuku) din lume cu peste 1000 de participanţi în ultimii ani.

Sensei Morio Higaonna

Va invitam sa vedeti filemuletele cu Maestrul Hiagoanna executand toate kata-surile.

Bibliografie: Site-ul www.iogkf.ro

Share/Bookmark


Share/Bookmark

Inscriere

Stiri

Seminar Slovacia 2013

Scoala altfel

Newsletter-ul Federatiei InternationaleNewsletter-ul IOGKF.com

   ORGANIZATII INTERNATIONALE

Federatia Internationala de Karate-do Goju Ryu OkinawaSite-ul Federatiei Internationale Okinawa Goju Ryu Karate-Do

Asociatia Franceza de Karate-do Goju Ryu OkinawaSite-ul Asociatiei Franceze de Karate-do Goju Ryu Okinawa

Clubul de karate Goju Ryu Okinawa VarnaKarate Varna