Clubul Sportiv de Arte Martiale OLIMPIC a luat fiinta in anul 2006 in Bucuresti, in urma necesitatii existentei unui cadru oficial pentru studierea, practicarea si promovarea stilului de karate traditional Goju Ryu Okinawa.

Pe acest site puteti descoperi ce este Karate-ul si in mod particular ce este Goju Ryu si care sunt radacinile sale. Totodata veti putea afla modalitatile de a deveni practicant de karate.
Va invitam si va asteptam sa ne vizitati la antrenamente  la una din salile de noastre.

 


Ce este Karate-Do ?

Caractere Karate-Do   Este o arta martiala japoneza din Okinawa ce se practica cu mainile goale. Deasemenea este o forma de aparare ce foloseste intreg corpul, utilizand fiecare parte a corpului in mod logic si eficient. Kara înseamnă gol, te înseamnă mână iar do înseamnă cale, rezultatul fiind calea mâinii goale.

   Exista mai multe neintelegeri legate de artele martiale. Adesea se pun astfel de intrebari: Cat timp trebuie sa ma antrenez ca sa pot sparge o scandura sau o tigla?... Cand o sa pot face figura aceea spectaculoasa cu picioarele de la TV? ... Cand o sa invat sa bat calumea?...etc. Desi karate-ul este o forma de lupta, el dezvolta non-violenta in randul practicantilor.

   Karate-ul adevarat nu inseamna a sparge scanduri si tigle sau a face miscari spectaculoase, nu se rezuma numai la tehnici, nu este numai o arta martiala. Karate este un mod de viata, are un singur scop "atingerea demnitatii unui suflet nobil". Rabdarea, Simplitatea si Respectul sunt calitati pe care Practicantul nu trebuie sa le uite niciodata, deoarece adevarata provocare este cu el insusi.
  Locul în care se practică karate (sala de antrenament) se numeste dojo.

Ce inseamna Goju Ryu ?Caractere Goju Ryu

   Goju-Ryu este unul din cele patru mari stiluri de karate care îşi au originea pe insula Okinawa. Goju-Ryu Karate-Do este un stil care uneşte tehnici dure cu tehnici şi mişcări moi, evaziuni moi cu atacuri dure.
   Goju-ryu din Okinawa este o moştenire culturală care a ajuns la noi din timpurile străvechi. Astăzi, acest stil a devenit cu adevărat o artă marţială internaţională, care este practicată în lumea-ntreagă.
   Go însemnă "dur"(forta) având aici semnificaţia de "forţa externă", iar ju înseamnă "moale"(suplete) semnificând "puterea internă". Ryu înseamnă "dragon" în limba japoneză, dar şi "şcoală"(cale). Aşadar, Goju-Ryu s-ar putea traduce prin "şcoala fortei si a supletei" sau "calea dur-moale".

Istoric...

Goju Ryu Kata

Share/Bookmark


Share/Bookmark

Inscriere

Stiri

Seminar Slovacia 2013

Scoala altfel

Newsletter-ul Federatiei InternationaleNewsletter-ul IOGKF.com

   ORGANIZATII INTERNATIONALE

Federatia Internationala de Karate-do Goju Ryu OkinawaSite-ul Federatiei Internationale Okinawa Goju Ryu Karate-Do

Asociatia Franceza de Karate-do Goju Ryu OkinawaSite-ul Asociatiei Franceze de Karate-do Goju Ryu Okinawa

Clubul de karate Goju Ryu Okinawa VarnaKarate Varna