Clubul Sportiv de Arte Martiale OLIMPIC a luat fiinta in anul 2006 in Bucuresti, in urma necesitatii existentei unui cadru oficial pentru studierea, practicarea si promovarea stilului de karate traditional Goju Ryu Okinawa.

Pe acest site puteti descoperi ce este Karate-ul si in mod particular ce este Goju Ryu si care sunt radacinile sale. Totodata veti putea afla modalitatile de a deveni practicant de karate.
Va invitam si va asteptam sa ne vizitati la antrenamente  la una din salile de noastre.

 


"Orasele Gemene Gasshuku" - 23,24,25 Octombrie 2009

         "Pentru prima oara un seminar a fost organizat prin efortul combinat a doua organizatii , din Austria, IOGKF Austria si din Slovacia, IOGKF Slovacia Dojo.

         Pentru prima oara cea dea doua mare centura neagra din IOGKF, Shihan  Bakkies Laubscher     ( 8 dan I.O.G.K.F., Instructor Sef Africa de Sud, consilier tehnic international ) a vizitat Slovacia.

         Pentru prima oara a avut loc cu acest prilej un examen de grad pentru centurile negre.

         Pentru prima oara Slovacia a organizat un seminar unde practicantii au venit din diverse tari, Anglia, Romania, Cehia, Germania si bineinteles Austria si Slovacia.

 

Sensei Bakkies la Twin City Gasshuku

 

         Antrenamentul de vineri seara a fost numai pentru centurile negre si maro, antrenamentul senseiului concentrindu-se pe baza, in special pe tai sabaki si suri ashi. Antrenamentul a fost intens sensei-ul reusind sa ne surprinda prin forta, viteza si agilitatea sa. La varsta de 60 de ani a reprezentat o adevarata inspiratie, pentru tineri practicanti si un model pozitiv de stapinire a artei pentru ceilalti.

 

Antrenament cu echipa din Romania

 

         Sambata a inceput cu antrenamentul pentru centurile negre. Avand in planul de pregatire Kata Sanseru, Sensei Bakkies s-a concentrat pe detalii, impartind kata-sul in bucati simple, pe care avea sa le uneasca intre ele pina cand la sfarsit, kata-sul era din nou complet. In aceeasi idee antrenamentul urmator, pentru centuri negre si maro, a fost concentrat pe Kata-sul Saifa, sensei explicand in detalii pasajele complicate ale kata-sului. Antrenamentul pentru toate centurile s-a axat pe tehnica de baza Sensei Bakkies explicand Jumbi Undo, Hojo Undo si Neko Undo. Cunostintele sale despre biomecanica si despre corpul uman au impresionat participantii,  strinsi in numar de peste 70 de personae, acestia ascultand cu mare interes cuvintele unui adevarat maestru de karate-do. De asemenea Sensei ne-a explicat posibilitatile de anatrenament, acasa, intrun spatiu limitat, cat si cum sa ne programam antrenamentul  intr-o  viata moderna aglomerata unde totul se desfasoara in viteza.

         Sambata dupa amiaza sensei a continuat cu aceleasi principii, repetindu-le, practicantii au inceput sa inteleaga complicatele exercitii de deplasare.

 

         Seara de sambata a fost rezervata pentru "Sayonara Party ", din pacate ultima intalnire cu Sensei Bakkies, pentru cei care nu mai puteau sa ramana si la antrenamentul de duminica.  In discursul sau Sensei Bakkies a multumit participantilor si a apreciat participarea numeroasa din tari diferite, practicanti care venisera sa invete, despre mostenirea maestrilor din Okinawa, despre karate-do Goju Ryu.

 

Sensei Bakkies Laubcher

 

         Antrenamentul de duminica dimineata a inceput bineinteles cu grupul de centuri negre, asa cum trebuia sa ne asteptam cu executia kata-sului Sanchin. Ne-au fost explicate respiratia corecta si tensiunea musculara din timpul executiei kata-sului, acestea fiind ulterior folosite la executia kata-surilor Sanseru si Saifa. A fost o adevarata iluminare sa experimentam cunostintele dobindite din kata Sanchin in celelalte kata din Goju Ryu.

         In antrenamentul cu toate gradele, tema antrenamentului a fost Ippon kumite-ul.Toata lumea a invatat ceva nou si a facut inca un pas in perfectionarea karate-ului propriu.

 

         In incheierea seminarului, membrii de la Kobudo Kai Slovacia au prezentat o demonstratie scurta de Ryu Kyu Kobudo ( demonstratie cu arme specifice din Okinawa). Demonstratia a incheiat cu success acest eveniment si primul seminar al Oraselor Gemene a devenit o placuta si inspiratoare amintire."

 

Traducere prelucrata dupa textul scris de Sensei Igor Vakos -  IOGKF Dojo Slovakia

 

         Dati-mi voie sa multumesc in incheiere, Senseiului Bakkies Laubscher, Sensei-ului Raoul Vogel, Sensei-ului Igor Vakos, organizatorilor cat si tuturor participantilor, la primul "Seminar al Oraselor Gemene".

         Asteptam cu nerabdare sa ne revedem la viitorul Seminar al Oraselor Gemene sau la oricare alt eveniment al IOGKF.

 

         Din Romania au participat: Sabau Cristian, Mihalcea Marian, Stoican Marian, Victor Popa, Ciobanu Ioana si Ramona Popa.

 

Sensei Bakkies si echipa din Romania

 

 

 

 

Share/Bookmark


Share/Bookmark

Inscriere

Stiri

Seminar Slovacia 2013

Scoala altfel

Newsletter-ul Federatiei InternationaleNewsletter-ul IOGKF.com

   ORGANIZATII INTERNATIONALE

Federatia Internationala de Karate-do Goju Ryu OkinawaSite-ul Federatiei Internationale Okinawa Goju Ryu Karate-Do

Asociatia Franceza de Karate-do Goju Ryu OkinawaSite-ul Asociatiei Franceze de Karate-do Goju Ryu Okinawa

Clubul de karate Goju Ryu Okinawa VarnaKarate Varna