Clubul Sportiv de Arte Martiale OLIMPIC a luat fiinta in anul 2006 in Bucuresti, in urma necesitatii existentei unui cadru oficial pentru studierea, practicarea si promovarea stilului de karate traditional Goju Ryu Okinawa.

Pe acest site puteti descoperi ce este Karate-ul si in mod particular ce este Goju Ryu si care sunt radacinile sale. Totodata veti putea afla modalitatile de a deveni practicant de karate.
Va invitam si va asteptam sa ne vizitati la antrenamente  la una din salile de noastre.

 


Gasshuku Suedia 2009

Gasshuku Suedia 2009

Aflat pe o insula impadurita la circa 20 de minute de centrul orasului Stockholm, Complexul National Sportiv din Suedia - Boson, este inima sportului din Suedia. Atat centru sportiv cat si de cercetare in domeniulsportului, Boson este locul ideal pentru organizarea unei astfel de activitati. Pe langa aceste facilitati aici exista si o plaja la Marea Baltica, unde se pot practica sporturile pe apa, cat si o zona impadurita unde se pot face drumetii.
Antrenamentele au avut loc in doua sali de sport separate, sali ce ofereau conditii ideale de antrenament,temperatura, iluminat, ventilatie.
Inainte de a incepe relatarea despre cele 5 zile de antrenament as dori sa prezint grupul de senior-instructori care au condus antrenamentele :
Sensei Morio Higaonna 10 Dan, Japonia,
Sensei Bakkies Laubscher 8 Dan, Africa de Sud,
Sensei George Andrews 7 Dan, Anglia,
Sensei Bernard Cousin 7 Dan, Franta,
Sensei Ernie Molyneux 7 Dan, Anglia,
Sensei Henrik Larsen 7 Dan, Danemarka,
Sensei Katsuya Yamashiro 7 Dan, Japonia,
Sensei Jorge Monteiro 7 Dan, Portugalia,
Sensei Tetsuji Nakamura 6 Dan, Canada.
La acest stagiu au participat practicanti din toata Europa: Suedia - tara gazda, Cehia, Polonia, Belgia, Franta, Italia, Spania, Portugalia, Anglia, Norvegia, Olanda, Islanda, Danemarca, Germania, Austria, Romania dar si participanti care au venit din Noua Zeelanda, Canada. Inca o data remarc participarea tinerilor si adultilor la acesteveniment unde din aproape 300 de participanti copiii au fost in jur de 15.
Participantii au fost impartiti pe grupe, kyu-rile, centurile maro, centurile negre 1 dan, centurile negre 2 dan,centurile negre 3 dan si asa mai departe.

In prima zi, antrenamentele au inceput cu centurile negre exceptie facand centura neagra cu 1 dan. Antrenamentul a fost condus de Sensei Morio Higaonna. Dupa salut si cateva exercitii de incalzire pe cont propriu, s-a trecut la executia kata-sului Sanchin. Dupa cateva repetari in grup, am fost verificat separat la executia katas-ului de catre sensei Bernard Cousin, atragindu-mi atentia la greseli si ajutandu-ma sa-mi imbunatatesc executia Sanchin-ului. Dupa aceasta sedinta ne-am deplasat in sala mare unde ni s-au alaturat si ceilalti participanti. Impreuna, sub conducerea Senseiului Morio Higaonna am inceput partea de incalzire. In continuare grupa mea a avut drept conducator pe Sensei Jorge Monteiro cu care am repetat kata-sul Gekisai Dai Ni si am exersat variatiuni de bunkai-uri ale acestui kata in cateva maniere diferite.
Sfarsitul antrenamentului ne gaseste pe toti practicantii sub conducerea senseiului Morio Higaonna exersand kihon cu tehnicile de baza.

In a doua zi dupa partea de incalzire, in formatie completa, am fost impartiti pe grupe. katasul Sanseru ne-a fost explicat de catre Sensei Morio Higaonna. Lucrul de kihoane pentru acest kata ( bucati din kata ) si repetarea acestui kata ne-a facut sa-l intelegem si sa-l executam mai bine. Lectia de "privire" a celorlati, practicand Sanserua fost o buna experienta si motivatie pentru noi. A urmat Sensei Bernard Cousin, care ne-a explicat conceptul de kakie, si care ne-a pus sa lucram 4 exercitii pe aceasta tema.

Cea de-a treia zi, a inceput cu Jumbi Undo, condus de Sensei Bakkies Laubscher, urmat de Sensei GeorgeAndrews cu tehnica deplasarilor (shuri-ashi), cateva exercitii de lupta la sol, Sandan gi, iar in final kata Sepai, cateva repetari. A fost urmat de Sensei Ernie Molyneux cu care am lucrat 4 kihon cu tehnici din kata, si cu atacurispecifice kumite-ului competional. Pentru fiecare kihon am lucrat, atacul, apararea, cu partener, iar la sfarsit cei 4parteneri executau cate un kihon diferit.
Aceasta zi s-a terminat cu executia tehniclor de baza sub conducerea luiMorio Higaonna. A fost cea mai epuizanta zi din stagiu.

Penultima zi a inceput cu Sensei George Andrews, partea de incalzire, am repetat katas-ul Sepai cu Sensei Katsuya Yamashiro, repetari insotite de explicatii privind rotirea corpului si verticalitatea lui, kata Tensho cu Sensei Tetsuji Nakamura insotit de explicatii pentru imbunatatirea respiratiei in timpul executiei acestui kata, (Ten-schimbator, rotitor, Sho-palma), explicatii despre tehnica acestui kata.
Sfarsitul antrenamentului i-a revenit senseiului Morio Higaonna.

In ultima zi antrenamentul a inceput cu Sensei Ernie Molyneux , urmat de ora senseiului Henrik Larsen cu Kakie cu atac pe punctele vitale si proiectare la sol, apoi de ora Senseiului Bakkies Laubscher cu katas-ul . Aceasta zi avea sa fie cea mai grea deoarece sfarsitul antrenamentului avea sa-i revina lui MorioHigaonna care a condus exercitii de kihon, exercitii de forta, cu si fara partener si care ne motiva in permanenta sine incuraja sa nu renuntam, decat in ultimul moment.

Conditiile ideale de antrenament, antrenamentele sub conducerea senseilor, revederea cu participantii de la stagiile trecute, cat si partenerii pe care i-am avut la antrenamente, au facut din aceste 5 zile un prilej de satisfactiesi multumire ca am reusit sa particip la cel de-al doilea stagiu European din cadrul Federatiei Internationale deKarate-do Goju Ryu Okinawa.

 

Citeste Raportul "Pe sub podurile din Stockholm" dupa Gasshuku Suedia 2009

Share/Bookmark


Share/Bookmark

Inscriere

Stiri

Seminar Slovacia 2013

Scoala altfel

Newsletter-ul Federatiei InternationaleNewsletter-ul IOGKF.com

   ORGANIZATII INTERNATIONALE

Federatia Internationala de Karate-do Goju Ryu OkinawaSite-ul Federatiei Internationale Okinawa Goju Ryu Karate-Do

Asociatia Franceza de Karate-do Goju Ryu OkinawaSite-ul Asociatiei Franceze de Karate-do Goju Ryu Okinawa

Clubul de karate Goju Ryu Okinawa VarnaKarate Varna