Clubul Sportiv de Arte Martiale OLIMPIC a luat fiinta in anul 2006 in Bucuresti, in urma necesitatii existentei unui cadru oficial pentru studierea, practicarea si promovarea stilului de karate traditional Goju Ryu Okinawa.

Pe acest site puteti descoperi ce este Karate-ul si in mod particular ce este Goju Ryu si care sunt radacinile sale. Totodata veti putea afla modalitatile de a deveni practicant de karate.
Va invitam si va asteptam sa ne vizitati la antrenamente  la una din salile de noastre.

 


I.O.G.K.F.

 FEDERATIA INTERNATIONALA DE KARATE-DO GOJU RYU OKINAWA(I.O.G.K.F.)

        Federatia Internationala de Karate-do Goju Ryu Okinawa a fost infiintata in luna Iulie 1979 de catre Sensei Morio Higaonna. Organizatia a fost infiintata cu scopul de a proteja si pastra stilul traditional de karate-do din Okinawa, stilul GOJU RYU, ca o intangibila comoara culturala in forma ei originala asa cum a fost transmisa de fondatorul GOJU RYU-ului, Senseiul Chojun Miyagi si de a transmite aceasta arta in intreaga lume.

              Cel mai important este faptul ca I.O.G.K.F. a fost infiintata cu suportul si sprijinul urmatorilor sesnei: Ken Miyagi ( al patrulea fiu al intemeietorului stilului de karate GOJU RYU, Sensei Chojun Miyagi), Sensei An'ichi Miyagi ( succesorul Senseiului Chojun Miyagi ) si elevii seniori ai Senseiului Chojun Miyagi: Seiko Kina, Seijin Nakamoto, Kiei Tomoyose, Shunshin Furugen, Jitsuei Yogi si Shuichi Aragaki.

              De la infiintarea organizatiei invataturile lui Morio Higaonna Sensei sunt transmise prin intreaga lume, si astazi I.O.G.K.F. are 50 de tari afiliate de pe intreg mapamondul. In fiecare an seminariile de pregatire (gasshuku) sunt tinute in diferite tari pentru a asigura transmiterea corecta a tehnicilor si sa promoveze relatiile de prietenie si schimburile intre membrii.

               I.O.G.K.F este una din putinele organizatii de karate care este recunoscuta ca o adevarata organizatie de arte martiale traditionale din Japonia, ea fiind un membru mindru a NIHON KOBUDO KYOKAI (Asociatia Artelor Martiale Traditionale Japoneze).

              In Septembrie 2007, Higonna Sensei a primit gradatia de al 10-lea DAN (cea mai mare gradatie in karate) cat si un certificat special semnat de Sensei An'ichi Miyagi (succesorul GOJU RYU-lui) si de Sensei Shuichi Aragaki (elev direct al Senseiului Chojun Miyagi) care il recunosc pe el ca succesor in linia descendentei directa, din Senseiului Chojun Miyagi.

              Astazi I.O.G.K.F. este dedicata scopului ei original la fel ca in 1979. Federatia Internationala de Karate-Do Goju Ryu Okinawa  reprezinta filosofia intemeietorului GOJU RYU-lui, Sensei Chojun Miyagi, si avand acestea in minte Higonna Sensei ne reaminteste ca este important sa ne dedicam imbunatatirii si dezvolatrii  karate-ului GOJU RYU prin silinta din antrenamente, astfel incat sa reusim sa intelegem chiar esenta artei noastre.

         Telurile I.O.G.K.F. 

  • Pastrarea stilului traditional okinawaian de karate GOJU RYU si transmiterea lui generatiilor viitoare.
  • Prin antrenamentul de karate adaugam un impact pozitiv vietii noastre, imbunatatindu-ne abilitatile fizice si mentale.
  • Prin procesul de predare al karateului traditional, educam semenii nostrii sa devina persoane mai bune. Prin aceasta actiune, ajutam societatea noastra sa devina un loc mai bun unde sa traim.

Bibliografie: www.iogkf.com

Share/Bookmark


Share/Bookmark

Inscriere

Stiri

Seminar Slovacia 2013

Scoala altfel

Newsletter-ul Federatiei InternationaleNewsletter-ul IOGKF.com

   ORGANIZATII INTERNATIONALE

Federatia Internationala de Karate-do Goju Ryu OkinawaSite-ul Federatiei Internationale Okinawa Goju Ryu Karate-Do

Asociatia Franceza de Karate-do Goju Ryu OkinawaSite-ul Asociatiei Franceze de Karate-do Goju Ryu Okinawa

Clubul de karate Goju Ryu Okinawa VarnaKarate Varna